OM FÖRESTÄLLNINGEN

Ska ni med? Ska ni med?

Pippi på Cirkus spelades på Cirkus i Stockholm sommaren 2023.

En sprakande cirkusmusikal av Björn Ulvaeus och Pophouse i samarbete med Astrid Lindgren AB, Cirkus Cirkör och Krall Entertainment.

Ta Sveriges största, modigaste och starkaste litterära ikon. Lägg därtill ett av världens mest spektakulära cirkussällskap – Cirkus Cirkör – samt nyskrivna låttexter av Björn Ulvaeus. Resultatet blir en storslagen remake av Astrid Lindgrens klassiska karaktär och lika klassiska berättelse. Så gör er redo för att se Pippi som ni aldrig har sett henne i en nyskriven, sensationell cirkusmusikal.

Välkommen att uppleva en musikalisk och tyngdlagstrotsande virvelvind utan skyddsnät med en minst sagt svindlande ensemble och färgsprakande orkester. Klart ni ska med!

“mycket mer komplicerat än jag någonsin kunnat ana”

“När idén med Pippi på Cirkus föll på plats tänkte jag wow, Astrid Lindgren. Ska jag verkligen skriva om hennes figurer? Kan jag det? Är det rätt att jag gör det? Anledningen till att jag till slut kände att jag kunde göra det var att Astrid Lindgren AB, och inte minst Astrids barnbarn Malin Billing, var så positiva till idén. Malin har Pippi i sitt DNA. Hon har varit min ordbok och min ledstjärna genom skrivprocessen.

Pippi på Cirkus har varit en stor utmaning. Jag känner ganska väl till hur man arbetar med en musikal, men det där med cirkus var ju något helt nytt för mig. Att sammanfoga musikalidiomet med cirkusens funktioner var mycket mer komplicerat än jag någonsin kunnat ana. Som tur var har jag gjort den här föreställningen tillsammans med otroligt professionella människor – däribland Maria Blom, Tilde Björfors och Cirkus Cirkör. Vetskapen om att de visste vad de höll på med gjorde att det bara var för mig att hålla för näsan och dyka.[c]

Det händer att jag får frågor som “vad vill du med den här föreställningen?” och “vad har du för budskap?”. Då citerar jag Astrid själv: något budskap har jag inte, men jag vill gärna sprida en allmän tolerans för mänskligt vansinne.”

– Björn Ulvaeus

Lyssna på musiken från föreställningen!

Nu finns “Veva veva positiv”, “Jag tror jag går sönder” och de andra låtarna från Pippi på Cirkus ute på Spotify. Text och musik är skriven av bland andra Björn Ulvaeus och Benny Andersson och tolkas på konceptalbumet av några av våra mest folkkära artister.

Lyssna nu!
Köp biljetter
This site is registered on wpml.org as a development site.