OM FÖRESTÄLLNINGEN

Ska ni med? Ska ni med?

En sprakande cirkusmusikal av Björn Ulvaeus och Pophouse i samarbete med Astrid Lindgren AB, Cirkus Cirkör och Krall Entertainment.

Ta Sveriges största, modigaste och starkaste litterära ikon. Lägg därtill ett av världens mest spektakulära cirkussällskap – Cirkus Cirkör – samt nyskrivna låttexter av Björn Ulvaeus. Resultatet blir en storslagen remake av Astrid Lindgrens klassiska karaktär och lika klassiska berättelse. Så gör er redo för att se Pippi som ni aldrig har sett henne i en nyskriven, sensationell cirkusmusikal.

Välkommen att uppleva en musikalisk och tyngdlagstrotsande virvelvind utan skyddsnät med en minst sagt svindlande ensemble och färgsprakande orkester. Klart ni ska med!

“mycket mer komplicerat än jag någonsin kunnat ana”

“När idén med Pippi på Cirkus föll på plats tänkte jag wow, Astrid Lindgren. Ska jag verkligen skriva om hennes figurer? Kan jag det? Är det rätt att jag gör det? Anledningen till att jag till slut kände att jag kunde göra det var att Astrid Lindgren AB, och inte minst Astrids barnbarn Malin Billing, var så positiva till idén. Malin har Pippi i sitt DNA. Hon har varit min ordbok och min ledstjärna genom skrivprocessen.

Pippi på Cirkus har varit en stor utmaning. Jag känner ganska väl till hur man arbetar med en musikal, men det där med cirkus var ju något helt nytt för mig. Att sammanfoga musikalidiomet med cirkusens funktioner var mycket mer komplicerat än jag någonsin kunnat ana. Som tur var har jag gjort den här föreställningen tillsammans med otroligt professionella människor – däribland Maria Blom, Tilde Björfors och Cirkus Cirkör. Vetskapen om att de visste vad de höll på med gjorde att det bara var för mig att hålla för näsan och dyka.[c]

Det händer att jag får frågor som “vad vill du med den här föreställningen?” och “vad har du för budskap?”. Då citerar jag Astrid själv: något budskap har jag inte, men jag vill gärna sprida en allmän tolerans för mänskligt vansinne.”

– Björn Ulvaeus

Köp biljetter
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Om föreställning

När spelas föreställningen?

Pippi på Cirkus spelas utvalda veckodagar mellan den 15 juni och 20 augusti. Se datum och tider här.

Hur lång är föreställningen?

Ca 1 tim, 15 min (ej paus).

 

Är det någon åldersgräns?

Rekommenderas från 5år. På grund av brandföreskrifter måste alla besökare, oavsett ålder, ha en egen biljett.

Vilket språk talas?

Dialog och sångtexter är på svenska, men föreställningen är väldigt visuell och kan uppskattas även av den som inte förstår språket.

Biljetter

Vad kostar biljetterna?

Läktare: från 520 kr

Barn t.o.m. 12 år: från 410 kr

Samtliga biljetter på parkett: 980 kr

Biljett på nedre mittläktare inkl. tvårättersmeny i Cirkus Restaurang: 1115 kr för vuxna, 935 kr för barn t.o.m. 12 år.

Hur bokar jag för en grupp?

Skicka ett mail till tickets@cirkus.se

Vilka hotell rekommenderar ni?
Måste man ha med sig en fysisk biljett?

Nej, det går bra att visa biljetten i telefonen. Det räcker dock inte att ta med en bekräftelse då samtliga biljetter måste scannas vid entrén.

Vilka tider gäller?

Foajé, kiosk, butik, bar och restaurang öppnar 2,5 timme innan föreställningsstart. Dörrar till salongen öppnar 30 minuter innan föreställningsstart.

Kan man köpa merchandise?

Ja! Du hittar alla våra produkter i vår webbshop.

Cirkus Arena & Restaurang

Vilken tid ska vi vara på plats för att äta?

Om ni bokat biljetter ink. meny eller köpt till separata menybiljetter bokas ert bord automatiskt i Cirkus restaurang med sittningstid 2,5 timme innan föreställningens start. Observera att samtliga menyer serveras innan föreställningsstart.

Behöver jag boka bord i Cirkus restaurang om jag redan har köpt en menybiljett?

Nej. Det bokas per automatik när du köpt menybiljett.

Vilken meny ingår i menybiljetten?

Om ni bokat biljetter inklusive meny eller köpt separata menybiljetter bokas ert bord automatiskt i vår restaurang med sittningstid 2 timmar innan föreställningens start.

I den förköpta menyn ingår en varmrätt. Barnmenyn består av köttbullar eller pannkakor med en glasskula till dessert. Menyval görs vid köptillfället.

Aktuell meny för säsongen hittar du alltid på cirkus.se.

Behöver jag meddela allergier?

Ja, meddela Cirkus restaurang om eventuella allergier via restaurang@cirkus.se minst två dagar innan er föreställningsdag.

Vi har köpt menybiljetter vid olika tillfällen och vill gärna placeras tillsammans i Cirkus restaurang, hur gör vi?

Har ni köpt biljetterna i samma namn och telefonnummer så kommer ni per automatik placeras tillsammans i restaurangen. Om ni bokat i olika namn eller mejladresser/telefonnummer kan ni ta kontakt med oss via restaurang@cirkus.se, så ser vi om det går att ordna utifrån förutsättningarna just ert datum.

Måste man välja en fast meny om man bokar bord på Cirkus?

Nej. Har du inte köpt ett menypaket finns en a la carte-meny på plats. Vill du äta innan föreställningen? Boka bord via Cirkus hemsida!

Kan jag betala med kontanter?

Nej, Cirkus är en helt kontantfri anläggning.

Finns det rullstolsplatser?

Ja. Rullstolsbiljett inkluderar en fri ledsagare och bokas via Ticketmasters tillgänglighetslinje 0776-70 77 77 eller på tickets@cirkus.se.

Finns det handikapptoaletter?

Ja.

Får jag ta med mig en barnvagn in i salongen?

Nej, på grund av brandföreskrifter får vagnar ej tas med i salongen. Vi rekommenderar att så många som möjligt lämnar vagnen hemma då det finns begränsat med avställningsutrymmen.

Finns det hörselförstärkning?

Ja. Den kvitteras ut i garderoben innan föreställningen.

Jag glömde något på föreställningen, hur kan jag få tillbaka det?

Skicka ett mejl till foaje@cirkus.se och beskriv vad det är du glömt, vilken stol du satt på och var du tror att saken finns.

Lyssna på musiken från föreställningen!

Nu finns “Veva veva positiv”, “Jag tror jag går sönder” och de andra låtarna från Pippi på Cirkus ute på Spotify. Text och musik är skriven av bland andra Björn Ulvaeus och Benny Andersson och tolkas på konceptalbumet av några av våra mest folkkära artister.

Lyssna nu!
Köp biljetter
This site is registered on wpml.org as a development site.